Întrebări frecvente (FAQ) despre plasturii fototerapeutici și răspunsuri utile

Fie că este vorba despre modul de folosire, data de expirare sau efectele adverse ale plasturilor fototerapeutici, în rândurile de mai jos găsești răspunsul căutat.
Intrebari frecvente FAQ plasturi LifeWave plasturi fotterapeutici

Chiar dacă suntem siguri de multe aspecte și luăm decizii privind starea noastră de bine și de sănătate, câteodată apar întrebări sau îndoieli. Fie că este vorba despre modul de folosire, data de expirare sau efectele adverse ale plasturilor fototerapeutici, în rândurile de mai jos găsești răspunsul căutat la mai multe întrebări:

1. Cine poate să utilizeze plasturii fototerapeutici?

Toate persoanele pot să folosească plasturii fototerapeutici, cu excepția copiilor de vârstă mică și care nu vorbesc încă ori femeilor gravide sau care alăptează.

În alăptare, singurii plasturi care se pot folosi sunt plasturii IceWave pentru ameliorarea durerii, deoarece nu au efect pronunțat de detoxifiere așa cum au toți ceilalți plasturi fototerapeutici. În rest, persoanele de diverse vârste, cu sau fără diverse afecțiuni sau dureri pot utiliza plasturii.

Plasturii fototerapeutici nu sunt contraindicați în cazul bebelușilor sau copiilor de vârstă mică, însă este mai dificil să urmărim efectele folosirii acestor plasturi la copiii mici, pentru că dacă ei nu vorbesc nu reușesc să ne transmită ceea ce simt și dacă se simt mai bine sau nu.

În cazul femeilor gravide este de preferat să evităm curele de detoxifiere de orice tip. Toate tipurile de plasturi, cu excepția plasturilor fototerapeutici IceWave au un efect mai pronunțat sau mai subtil de detox, iar substanțele eliberate în corpul mamei în timpul procesului de detoxifiere pot deranja fătul aflat în dezvoltare în corpul mamei.

Despre detoxifiere și modul în care îți poți ajuta corpul când te confrunți cu simptome intense de detox, citește mai jos.

2. Cât timp se pot folosi plasturii fototerapuetici?

Fiecare plasture fototerapeutic se schimbă cu unul nou ideal la fiecare interval de 12 ore consecutive sau nu și se aplică pe pielea curată și uscată, pentru a se lipi ușor. 

Cu alte cuvinte, dacă am folosit, de exemplu pentru somn un plasture Silent Nights timp de doar 6 ore, atunci dimineața îl dezlipesc și îl relipesc în seara următoare. Intervalul de timp de folosire de 12 ore este și intervalul de folosire recomandat de producător. Dacă plasturele nu mai stă lipit, pot alege ca în prima noapte să dezlipesc doar una dintre protecțiile care acoperă adezivul și să lipesc practic plasturele așa – jumătate cu adeziv și jumătate cu etichetă, iar în noaptea următoare să dezlipesc și a doua protecție pentru a lipi plasturele.

Sunt însă persoane care au observat efecte ale plasturilor atunci când i-au folosit și până la 24 de ore consecutive sau nu. Fiecare poate testa și decide ce i se potrivește cel mai bine.

Plasturii fototerapeutici se pot folosi o perioadă lungă de timp, pentru afecțiuni cronice sau vechi și se pot combina între ei. Ideal însă, nu se vor folosi mai mult de 6 (șase) bucăți de plasturi în același timp, deoarece efectul poate fi prea pronunțat pentru un corp deja slăbit de probleme de sănătate. Modul de aplicare al plasturilor recomandat pentru fiecare tip de plasture fototerapeutic poate fi reluat ori de câte ori este nevoie. Totuși, după 5-6 zile consecutive în care ai folosit plasturii, fă o pauză de 1-2 zile înainte de reîncepe utilizarea lor.

3. Unde se lipesc plasturii fototerapuetici?

Plasturii fototerapeutici sunt însoțiți de o recomandare din partea producătorului cu punctele unde aceștia trebuie aplicați. Testează fiecare dintre punctele recomandate și vezi care are efecte mai bune pentru tine. De asemenea, poți aplica plasturii și local, acolo unde ai un disconfort sau o problemă de sănătate. Dacă ești familiarizat cu punctele tsubo de presopunctură/ acupunctură/ shiatsu, atunci folosește punctele repsective, pentru fiecare problemă de sănătate în parte.

Pentru identificarea cu ușurință a punctelor de acupunctură folosește aplicația Tsubo Book disponibilă pe Android și iOS. Are atât conținut gratuit, suficient pentru localizarea generală a punctelor, dar și conținut plătit pentru informații mai specifice și puncte recomandate pe tipuri de afecțiuni. Pentru acces este nevoie să te înregistrezi cu un cont gratuit.

4. De ce trebuie să beau mai multă apă când folosesc plasturii fototerapeutici?

Hidratarea este foarte importantă deoarece ajută la eliminarea toxinelor și susține fluxul de energie în întregul corp. Pe măsură ce corpul se deshidratează,  conducerea electricității în organism scade.

Cantitatea de apă necesară fiecăruia dintre noi variază în funcție de constituție, temperatura mediului ambiant, mișcarea pe care o facem etc. Nu există o rețetă valabilă și o cantitate specifică de apă pe care trebuie să o bea toată lumea, dar este unanim acceptat că atunci când avem senzația puternică de sete corpul nostru este deja deshidratat. Apa se bea pe tot parcursul zilei, în cantități mici, și nu două-trei pahare de apă o singură dată pe zi.

O altă regulă unanim acceptată este că apa nu poate fi înlocuită de sucuri, fie ele și naturale, de cafea și ceai. Mai mult decât atât, cafeaua și ceaiul au efectul de ajuta corpul să elimine apa, deci știm că atunci când bem o cafea avem nevoie să consumăm și două pahare de apă.

În plus, apa ajută la eliberarea toxinelor din corp și susține efectul de detoxifiere al plasturilor fototerapeutici.

Cum îți dai seama dacă suferi de deshidratare sau dacă nu ai suficientă apă în corp?Simptomele unei deshidratări ușoare sau moderate sunt, de exemplu: senzație de sete, piele uscată, senzație de gură uscată, cantitate mică de urină, dureri de cap, amețeală sau somnolență.

Atunci când deshidratarea este severă, pe lângă simptomele de mai sus, mai pot să apară: piele lipsită de elasticitate, sete excesivă, tensiune arterială scăzută, urină închisă la culoare, febră, ritm cardiac accelerat sau respirație rapidă, cazuri în care este necesară intervenția medicală.ui

5. Trebuie să iau suplimente cu vitamine și minerale atunci când folosesc plasturii fototerapeutici?

Mineralele sunt componente esenţiale ale unei diete sănătoase. Este foarte important să existe în organism și un echilbru optim de minerale, deoarece mineralele asigură o un echilibru electric, energetic, optim în corp. Mineralele sunt elemente chimice care provin exclusiv din pământ, prin hrana pe care o mâncăm. Corpul nostru nu poate produce minerale, deși are nevoie de acestea pentru a funcționa corect. Mineralele nu furnizează energie în corp în mod direct, însă mineralele sunt indispensabile pentru funcționarea corectă a unor procese interne ale corpului legate de producerea de energie. În general, micro-nutrienții – vitaminele și mineralele –  lucrează mai bine împreună și sunt mai ușor de metabolizat atunci când provin din hrană, acționând sinergic. De aceea, suplimentarea cu minerale se face de la caz la caz, în funcție de nevoile demonstrate medical ale fiecăruia și nu după rețete sau prospecte general valabile.

Mineralele pot fi clasificate ca macro-minerale și micro-minerale. Macro-mineralele sunt sodiul, clorul, potasiul, calciul, fosforul magneziul și sulfurul. Știm despre sodiu, clor și potasiu că sunt “electroliți” și au un rol important în menținerea hidratării la nivel celular, asigurând presiunea corectă dintre celule și fluidele în care se află celulele. De aceea, atunci când transpirăm mult, de exemplu, vara când este foarte cald, atunci când facem sport în exces sau în timpul perioadelor mai lungi de febră, sau pierdem lichide din corp, putem să ne ajutăm corpul să își refacă nivelul de hidtratare adăugând acești electroliți prin hrană sau băuturile pe care le ingerăm.

Micro-mineralele sau mineralele trasoare (trace minerals) cum mai sunt numite, de exemplu fier, zinc, iod, seleniu, cupru, crom etc. sunt necesare într-o cantitate mai mică în corp dar sunt indispensabile pentru starea noastră de sănătate. Doar așa inima noastră poate să bată, oasele se pot forma și pot avea loc toate procesele metabolice din corp.

Cum trebuie să ne hrănim pentru a asigura necesarul zilnic de minerale? Simplu! Este nevoie de varietate și calitate, de alimente integrale, curate. În plus, cu cât alimentele sunt mai puțin procesate, cu atât mai bine.

6. Cât de repede pot să observ o ameliorare sau efectele plasturilor?

Efectele benefice ale plasturilor pot să apară imediat, de la prima aplicare, chiar și atunci când este vorba de un disconfort mai vechi. Dar acest lucru depinde de la persoană la persoană. Au fost cazuri când o durere veche de genunchi s-a ameliorat definitiv cu o singură pereche de plasturi pentru durere IceWave, dar și cazuri în care nu s-a obținut efectul dorit, chiar și după mai multe aplicări ale plasturilor.

De ce se întâmplă acest lucru? Datorită modului în care acționează plasturii fototerapeutici asupra corpului. Aceștia sunt non transdermici, adică nu eliberează substanțe chimice în corp, nu sunt nici dispozitive “magice”. Efectul plasturilor este de a echilibra dezechilibrele interne ale corpului la nivel energetic, fizic, emoțional și mental, iar această echilibrare este influențată și de alte aspecte legate de modul în care funționează fiecare dintre noi, de mediul în care trăim, de alegerile zilnice și de stilul de viață. Plasturii nu pot obliga corpul să se vindece, dar pot susține procesul de ameliorare a afecțiunilor și de echilibrare generală.

Fiecare dintre noi este unic, iar dacă nu simți efectul plasturilor, schimbă locul de aplicare și folosește o combinație de plasturi în sinergie. De cele mai multe ori acest lucru dă rezultate. Acordă-i timp și încredere corpului tău și ajută-l să reajungă la starea de echilibru energetic. Fă alegeri sănătoase, pentru un stil de viață echilibrat. Pentru cât timp? Atât timp cât este nevoie, până când simți că faci progrese către starea ta de bine și de sănătate sau până când ajungi la starea dorită.

7. Plasturii terapeutici pot avea reacții adverse? Ce este criza de vindecare?

Toate tipurile de plasturi, cu excepția plasturilor fototerapeutici IceWave au un efect mai pronunțat sau mai subtil de detox, de detoxifiere.

Ce simptome neplăcute pot apărea în timpul procesului de detoxifiere? Nu este obligatoriu pentru fiecare, dar anumite simptome se pot manifesta atunci când apare procesul de detoxifiere a organismului în timpul folosirii plasturilor fototerapeutici. Acestea pot include durere de cap, senzație de oboseală, iritabilitate, tristețe, pofte alimentare, disconfort digestiv sub formă de constipație sau diaree, probleme ale pielii, dureri musculare, probleme de somn, nivel scăzut de energie. Astfel atunci când corpul se străduiește să elimine toxinele într-un ritm mai accelerat, te poți confrunta cu ceea ce se numește criza de vindecare. Criza de vindecare este cu atât mai intensă, cu cât corpul are mai multe toxine de curățat. Totuși reacția ar trebui să fie temporară și să nu dureze mai mult de câteva zile.

Cum poți să îți ajuți corpul atunci când se confruntă cu un proces de detoxifiere mai intens sau o criză de vindecare?
În primul rând ai răbdare și tratează-ți corpul cu blândețe. Dacă ai ales să folosești mai mulți plasturi terapeutici în același timp, redu cantitatea acestora; optează astfel pentru plasturii care ajută corpul să își creeze proprii antioxidanți carnosină și glutation – cum sunt plasturii Y-Age Carnosine sau plasturii Y-Age Gluthatione – sau pentru plasturii cu efect antiinflamator și pentru stare de bine – cum sunt plasturii Y-Age Aeon. Testează și vezi ce ți se potrivește cel mai bine.

Optează pentru un program mai lejer, mai puțin intens și cu mai puțin stres. Odihnește-te mai mult, mănâncă sănătos (include alimente bogate în fibre, vitamine și minerale) și hidratează-te corect. Dacă faci mișcare, redu exercițiile fizice intense și optează pentru o mișcare mai blândă cum este yoga, stretching, mersul pe jos, înotul. Fă dușuri și băi calde, mergi la saună, curăță-ți pielea mai intens prin exfoliere, gomaj sau periaj uscat. Creează-ți momente de relaxare ascultând o muzică bună, la un film care te bine-dispune sau cu o carte care îți captează atenția. Dacă poți, meditează și relaxează-ți mintea în liniște interioară și exterioară.

O altă reacție mai puțin plăcută este senzația de mâncărime și/sau înroșirea pielii acolo unde a fost aplicat plasturele. Aceasta apare ca urmare a unei hidratări deficitare sau a unei reacții a pielii la materialul care compune plasturele. Reacția poate dura câteva zile. În acest caz mută plasturele într-o zonă mai puțin sensibilă și alternează punctele de aplicare ale plasturilor. Dacă știi că ai o alergie severă la plastic, atunci nu folosi plasturii fototerapeutici.

8. Pot să își piardă plasturii fototerapeutici efectul? Expiră?

Plasturii fototerapeutici nu au un termen de expirare. Însă, datorită faptului că au efect asupra corpului energetic, plasturii fototerapeutici sunt, în general, sensibili la câmpurile electromagnetice. Prin urmare, nu ține plasturii nefolosiți în buzunar, deoarece, fiind atât de aproape de corp vor interfera cu câmpul tău energetic și își vor începe acțiunea – efectul de 12 ore menționat mai sus. De asemenea, nu ține plasturii fototerapeutici în apropierea telefonului, lângă computer sau televizor și nici în portofel împreună cu toate cardurile sau lângă surse de înaltă tensiune sau aparate de emisie unde radio ori telefonice/wifi.

9. De unde să încep și ce plasturi să folosesc prima dată?

Atunci când ești la început, informațiile despre plasturii fototerapeutici pot părea copleșitoare. Însă ai încredere în intuiția ta și în corpul tău. Citește infomațiile despre toate tipurile de plasturi – actualizăm constant platforma noastră cu informații utile – și vezi ce ți se potrivește în primul rând. Începe cu ce este mai urgent pentru tine, chiar și cu un singur pachet/ tip de plasturi. Pe măsură ce te familiarizezi cu modul de folosire a plasturilor, poți face și aplicări mai complexe, dar la început folosește punctele de aplicare recomandate de producător pentru fiecare tip de plasturi în parte.

Dacă te confrunți cu probleme mai vechi de sănătate sau foarte complexe, atunci optează pentru o combinație de plasturi fototerapeutici care să acționeze sinergic, pe mai multe niveluri și optează pentru plasturii X39, Aeon, Glutathione, Carnosine, IceWave, Energy Enhancer și, eventual X49. Dacă nu te odihnești bine, adaugă și plasturii Silent Nights. Parcurge și informațiile din acest articol, iar dacă mai ai nevoie și de alte detalii, scrie-ne.

Autor articol:

Cătălina R., Redactor Șef MaiBineAcum.ro, 0770681070. Citește și alte articole scrise de Cătălina R. aici.

Comandă plasturi fototerapeutici LifeWave:

Pentru promoții și discounturi din sistemul LifeWave accesează linkul https://lifewave.com/dalisticteam pentru a beneficia direct de oportunitățile oferite. Este necesară cunoașterea limbii engleze la nivel mediu.

Portalul oferă mai multe modalități de achiziționare a produselor. Pentru a identifica cea mai potrivită modalitate de cumpărare, te rog să ne contactezi telefonic la numărul 0770681070. Oferim 20 de minute de consultanță gratuit, la telefon/ whatsapp/ telegram și te putem ajuta și în cazul în care ai nevoie de plasturi urgent.

În articolele de pe MaiBineAcum.ro găsești linkurile de înscriere în platforma LifeWave sau urmează linkul de înscriere trimis de distribuitorul LifeWave care ți-a pus această pagină la dispoziție.

Suntem o echipă de entuziaști. Împreună construim această platformă MaiBineAcum.ro cu informații, timp, atenție și bucurie încât să aducem această metodă a fototerapiei la îndemâna tuturor. Atunci când faci achiziția pe unul dintre linkurile indicate de site-ul nostru ne susții să ne continuăm activitatea și să publicăm conținut original și de valoare care să ne îmbogățească viața tuturor. Tot în articole găsești și numerele noastre de telefon în cazul în care dorești să ne auzim la telefon/ pe Whatsapp/ Telegram. Mulțumim că ești alături de noi!

Lifewave Distribuitor Independent Mai bine acum.ro

Informațiile furnizate pe această pagină ca distribuitor independent LifeWave nu sunt oferite ca sfaturi medicale și nu trebuie considerate sfaturi medicale. Nimic din conținutul acestui website nu este destinat utilizării pentru diagnostic sau tratării medicale și nu trebuie să înlocuiască o colaborare individuală cu un specialist. Solicită întotdeauna sfatul unui medic sau al unui alt profesionist calificat în domeniul sănătății cu privire la orice afecțiune sau tratament care ține de sănătatea ta fizică și mentală.
Pentru urgențe, detalii și informații te rog să ne contactezi la numărul 0770681070.

Citește articole despre Starea de bine:
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articoul anterior
Ce este sarcopenia și cum o poți preveni? De ce este important și esențial să faci mișcare zilnic?

Te miști mai greu și nu faci mișcare de ceva timp? Verifică dacă suferi de sarcopenie și descoperă modalitățile de ameliorare.

Articole cu subiect similar
Total
0
Share