Fototerapia patentată X39 este concepută pentru a crește nivelul unor peptide GHK și GHK-Cu care sporesc activitatea celulelor stem. GHK-Cu, cunoscută și sub denumirea de peptidă de cupru, este o moleculă naturală în organism care scade odată cu vârsta, dar care poate fi stimulată cu ajutorul plasturilor X39. Peptida de cupru a fost legată de numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv activarea celulelor stem.
Studiul dublu-orb al dr. Melinda Connor a fost conceput pentru a testa impactul purtării plasturilor X39 asupra nivelurilor de GHK-Cu în sânge pe parcursul unei săptămâni. Studiul a demonstrat că X39 ridică peptidele GHK și GHK-Cu cu aproximativ 40% în decurs de șapte zile, în comparație cu grupul de control cu placebo în care nu au fost observate modificări.
Totuși, pentru a sprijini organismul în producerea acestor peptide, este necesar să avem în alimentație produse bogate în cupru, aminoacizi și să bem apă.
Cuprul are un rol important în organism, fiind atât un element mineral esențial, dar și un element toxic pentru țesuturi, dacă se găsește în exces. Ca metal esențial, cuprul este necesar pentru creștere în condiții adecvate, integritatea cardiovasculară, elasticitatea pulmonară, neovascularizare, funcția neuroendocrină și metabolismul fierului. Un om adult ingeră aproximativ 1 mg de cupru pe zi în dietă, din care aproximativ jumătate este absorbită.
Câteva informații tehnice despre cupru și beneficiile cuprului pentru organism:
Cuprul este un component al multor enzime (citocromoxidaza, monoaminoxidaza, ceruloplasmina, superoxid-dismutaza și tirozinaza). Este implicat în producerea mitocondrială de energie, în sinteza țesutului conjunctiv, în mineralizarea scheletului, în sinteza melaninei și a catecolaminelor (dopamina, adrenalina și noradrenalina). Ca un cofactor pentru apo-cupru-zinc superoxid dismutază (apoCuZnSOD), cuprul protejează împotriva deteriorării de către radicali liberi a proteinelor, lipidelor membranei și acizilor nucleici într-o gamă largă de celule și organe.
Deficiențele severe de cupru, fie datorate defectelor genetice, fie aportului scăzut de cupru, deși relativ rare la om, au fost legate de retard mental, anemie, hipotermie, neutropenie, diaree, hipertrofie cardiacă, fragilitate osoasă, afectare a funcției imune, țesut conjunctiv slab, funcții afectate ale sistemului nervos central, neuropatie periferică și pierderea pielii, a blănii (la animale) sau a culorii părului.
Cuprul se găsește în special în ficat, creier, inimă, oase, păr și unghii. Musculatura înglobează aproximativ 40% din cantitatea totală de cupru din organism.
Deși avem nevoie de cantități mici de cupru, corpul nu îl poate produce singur, ci trebuie să-l obțină din dieta zilnică.
Alege alimentele care conțin cupru suficient:
- Ficatul
Este unul dintre organele cele mai bogate în nutrienți, inclusiv în vitamina B12, vitamina A, riboflavina (B2), folat (B9), fier și colină. De asemenea, este o sursă importantă de cupru, conținând aproximativ 12 mg pentru o porție de 85 gr.
Îl putem prepara fie tradițional, într-o tocăniță cu ceapă sau sos de roșii, fie inclus în brioșe sau într-un pateu de casă.
- Stridiile
Sunt fructe de mare, bogate în zinc, seleniu, vitamina B12, dar și în cupru. În 100 gr de stridii se regăsesc 7,6 mg cupru. Totuși, zincul poate interfera cu absorbția cuprului și, deoarece stridiile sunt, de asemenea, foarte bogate în zinc, se poate reduce cantitatea de cupru absorbită de organism.
Stridiile crude pot cauza intoxicații alimentare, astfel că nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau persoanelor cu sistemul imunitar deficitar.
Deși în România se găsesc mai rar, stridiile pot fi gătite în sos de vin cu usturoi și pătrunjel sau consumate crude, cu diferite sosuri.
- Spirulina
Spirulina este un supliment alimentar sub formă de pudră, făcut din cianobacterii sau alge albastre-verzi.
În trecut consumat de vechii azteci, a fost redescoperit ca aliment sănătos după ce NASA l-a folosit cu succes ca supliment alimentar pentru astronauți în misiuni spațiale.
Spirulina este extrem de hrănitoare, o singură lingură (7 grame) conține 4 grame de proteine, 25% din doza zilnică recomandată pentru vitamina B2 (riboflavină), 17% pentru vitamina B1 (tiamină) aproximativ 11% pentru fier și 44% pentru cupru.
Putem consumata spirulina în smoothie-uri sau în bolul cu cereale de la micul dejun, pentru a beneficia de toate proprietățile ei nutritive.
- Ciupercile Shiitake
Ciupercile Shiitake sunt originare din Asia de Est. Patru ciuperci shiitake uscate (15 grame) oferă 44 de calorii, 2 grame de fibre și o mulțime de nutrienți, inclusiv seleniu, mangan, zinc, acid folic și vitaminele B1, B5, B6 și D. Această porție aduce 89% din doza zilnică recomandată de cupru.
În alimentație, le putem găti fierte, împreună cu un orez integral sau sote cu alte legume.
- Nucile și semințele
Sunt bogate în fibre, proteine și grăsimi sănătoase, multe conținând cantități substanțiale de cupru. De exemplu, 28 de grame de migdale sau caju aduc 33% și, respectiv, 67% din doza zilnică recomandată de cupru. O lingură (9 grame) de semințe de susan conține 44% din doza zilnică recomandată. Abordează nutriția în mod creativ: dacă familia ta nu acceptă semințele de susan ca atare în alimentație, atunci poți să le oferi sub formă de tahini în mai multe variante.
Ne putem bucura de nuci și semințe ca o gustare de sine stătătoare sau le putem servi în salate.
- Frunzele verzi
Frunzele verzi, precum spanacul și varza kale sunt extrem de sănătoase, fiind surse de fibre, vitamina K, calciul, magneziul și folat. Multe legume cu frunze verzi conțin cantități considerabile de cupru. De exemplu, o cană (180 de grame) de spanac fiert aduce 33% din doza zilnică recomandată de cupru.
Aceste verdețuri pot fi savurate crude în salate sau gătite sote.
- Cacao pudră
Este foarte bogată în antioxidanți (mai ales cea neprocesată), fibre, mangan și fier. De asemenea conține cantitați mari de cupru (ex. o tabletă de ciocolată neagră conține 200% din doza zilnică recomandată de cupru).
Ne putem delecta papilele gustative cu o băutură caldă cu cacao sau cu o bucată de prăjitură cu cacao.
- Alte surse de cupru
Cantități semnificative de cupru se mai găsesc în homar, carne de pasăre, pește, leguminoase uscate (în special în soia, linte), cereale integrale și cartofi.
O dietă bazată pe lapte, brânzeturi, orez, pâine albă, zahăr nu aduce în corp suficient cupru, acestea fiind surse sărace în acest mineral.
Cantitatea de cupru din organism se poate diminua în anumite condiții:
Atunci când vrem să creștem cantitatea de cupru în organism, este nevoie să ținem cont și de faptul că celuloza și tiocianații (din varză, conopidă, napi, gulii), zincul, vitamina C, fierul, calciul, proteinele și fructoza scad absorbția intestinală a cuprului.
Atenție! Având în vedere conjuctura mai specială a perioadei 2020-2021 când poate că ai luat suplimente cu zinc și vitamina C, este posibil să fie nevoie să consumi mai multe alimente bogate în cupru pentru a echilibra nivelul de cupru în organism.
Pentru rezultate excelente atunci când folosești plasturii X39, asigură-ți și un aport optim de cupru prin alimentație (sau suplimente dacă ai un istoric cu lipsă de cupru).
Autor articol:
Roxana C., Consilier în nutriție la Nutriție cu Roxi, 0723522345. Citește și alte articole scrise de Roxana C. aici.
Comandă plasturi fototerapeutici LifeWave:
Pentru promoții și discounturi din sistemul LifeWave accesează linkul https://lifewave.com/nutritiecuroxi pentru a beneficia direct de oportunitățile oferite. Este necesară cunoașterea limbii engleze la nivel mediu.
Portalul oferă mai multe modalități de achiziționare a produselor. Pentru a identifica cea mai potrivită modalitate de cumpărare, te rog să ne contactezi telefonic la numărul 0723522345. Oferim 20 de minute de consultanță gratuit, la telefon/ whatsapp/ telegram și te putem ajuta și în cazul în care ai nevoie de plasturi urgent.
În articolele de pe MaiBineAcum.ro găsești linkurile de înscriere în platforma LifeWave sau urmează linkul de înscriere trimis de distribuitorul LifeWave care ți-a pus această pagină la dispoziție.
Suntem o echipă de entuziaști. Împreună construim această platformă MaiBineAcum.ro cu informații, timp, atenție și bucurie încât să aducem această metodă a fototerapiei la îndemâna tuturor. Atunci când faci achiziția pe unul dintre linkurile indicate de site-ul nostru ne susții să ne continuăm activitatea și să publicăm conținut original și de valoare care să ne îmbogățească viața tuturor. Tot în articole găsești și numerele noastre de telefon în cazul în care dorești să ne auzim la telefon/ pe Whatsapp/ Telegram. Mulțumim că ești alături de noi!
Informațiile furnizate pe această pagină ca distribuitor independent LifeWave nu sunt oferite ca sfaturi medicale și nu trebuie considerate sfaturi medicale. Nimic din conținutul acestui website nu este destinat utilizării pentru diagnostic sau tratării medicale și nu trebuie să înlocuiască o colaborare individuală cu un specialist. Solicită întotdeauna sfatul unui medic sau al unui alt profesionist calificat în domeniul sănătății cu privire la orice afecțiune sau tratament care ține de sănătatea ta fizică și mentală.
Pentru urgențe, detalii și informații te rog să ne contactezi la numărul 0723522345.