Metode de creștere a glutathionului intracelular

Glutathionul are un rol central în funcționarea optimă a întregului organism. Cel mai simplu, activează producția de glutathion în mod natural, de către corpul tău, prin folosirea plasturilor fototerapeutici Y-Age Glutathione.
Metode de creștere a glutathionului intracelular. alimente care contin glutation

1. Folosirea plasturilor fototerapeutici

Cea mai mai rapidă și practică modalitate de a crește propriile niveluri de glutathion în mod natural este purtarea plasturelui fototerapeutic Glutathion, care stimulează auto-producerea acestui antioxidant de către corp printr-o tehnologie patentată în medicină – terapia cu lumină. Un pachet de plasturi fototerapeutici Y-Age Glutathione conține 30 de plasturi, suficienți pentru o cură de 40 de zile, având în vedere că plasturii se folosesc câte 5 zile consecutive, cu două zile pauză.
Găsești aici detalii despre cum se folosesc: Plasturii fototerapeutici Y-Age Glutathione.

2. Reducerea nivelului toxinelor la care este expus corpul

Toxinele din mediu pot reduce cantitatea de glutathion din organism. Acestea includ fumul de ţigară şi alimentele care conţin chimicale, carnea care conţine nitriţi sau nitraţi, consumul excesiv de alcool sau medicamente, precum obişnuitul sedativ acetaminofen (paracetamol).

Combinarea mai multor substanţe care produc radicali liberi este otravă pentru ficat, nivelul de glutathion scăzând masiv. Fără glutathion, ficatul nu poate funcţiona corespunzător, ducând la apariţia toxinelor care pot provoca îmbolnăvirea acestui organ important.

3. Aportul din surse alimentare

Studiile efectuate până în prezent demonstrează că nutriția adecvată a proteinelor este crucială pentru menținerea homeostaziei glutathionului. Glutathionul sau componentele sale pot fi găsite în carne și produse lactate, precum și în legumeAvocado, spanacul, legumele crucifere (ca de exemplu broccoli, conopida, varza, sparanghel) și alimentele bogate în sulf, cum ar fi ouăle, ceapa și usturoiul conțin glutathion. Totuși, diverși factori pot afecta nivelurile acestui nutrient vital, inclusiv depozitarea și gătitul. Gătitul acestor alimente poate reduce conținutul lor de glutathion cu 30 până la 60 la sută.

În privința suplimentelor, deși cisteina orală nu trece prin calea digestivă, cisteina suplimentară sub formă de zer este eficientă la creșterea nivelurilor glutathionului. În plus, cistina enterală sau parenterală, metionina, N-acetil-cisteina și L-2-oxotiazolidin-4-carboxilatul sunt precursori eficienți ai cisteinei pentru sinteza de glutathion în țesuturi. Insulina și factorii de creștere care stimulează absorbția cisteinei (cistinei) de către celule cresc în general concentrațiile intracelulare de glutathion. Metionina alimentară poate înlocui cisteina pentru a sprijini sinteza glutathionului.

Furnizarea adecvată de aminoacizi care conțin sulf, precum și de glutamat (glutamină sau BCAA) și glicină (sau serină) este esențială pentru maximizarea sintezei de glutathion. Surse naturale de cisteină sunt amarant, produse lactate, carne, peşte, soia, usturoi, ceapă, cereale integrale.

Acidul glutamic este conținut în toate tipurile de carne, produse lactate, ouă, cereale, soia.

Soia, fasolea, mazarea, nucile, alunele, laptele, brânza, carnea, peştele şi ouăle sunt surse naturale de glicină.

În plus, glucozamina, taurina, acizii grași omega 3, fitoestrogenii, polifenolii, carotenoizii și zincul, care inhibă producția de oxid nitric, pot preveni sau atenua epuizarea glutathionului în celule.

Întrucât nu există informații exacte cu privire la cantitatea reală absorbită în organism, glutathionul este singurul antioxidant la care printre primele recomandări de aport suplimentar să fie suplimentele. Având o moleculă prea mare pentru a trece intact din sistemul digestiv în celule, cantităţi mici de glutathion ajung în sânge, însă nu într-o concentraţie destul de mare pentru a fi utilă şi sigur nu suficientă pentru a fi transportată în celulele care au nevoie de el, excepție făcând suplimentele lipozomale, însă nici în acest caz nu poate fi garantată și asigurată o anumită absorbție a glutationului.

4. Administrarea unor suplimente de acid lipoic

Cercetările efectuate au demonstrat că suplimentele de acid lipoic pot ridica semnificativ nivelul glutathionului în ţesuturile care au nevoie de el.

 

5. Administrarea de glutathion

Administrarea de glutathion intravenos sau intra-nazal ori în formă nebulizată poate duce la creșterea nivelului sistemic. Aceste forme se utilizează însă numai sub supraveghere medicală, în clinici medicale

6. Practicarea meditațiilor sau a altor forme de relaxare

Practicarea meditațiilor sau a altor forme de relaxare duce la scăderea nivelului de stres și, pe cale de consecință, la creșterea glutathionului.

Glutathionul crescut are riscuri pentru sănătate?

Stimularea producerii de glutathion de către propriul corp, cu ajutorul plasturilor fototerapeutici este o cale sigură, în cazul în care se respectă protocoalele de aplicare a acestora.

Alimentele bogate în precursorii glutathionului sau cele cu un conținut ridicat de glutathion nu prezintă riscuri pentru sănătate, dacă sunt consumate într-o dietă variată. Totuși, suplimentele cu glutathion nu ar trebui utilizate decât la recomandarea specialiștilor, pe perioada stabilită de către aceștia.

Nu au fost efectuate suficiente studii care să demonstreze efectul acestui antioxidant în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează.

Ar fi bine totuși să țineți cont de faptul că utilizarea glutationului pe termen lung a fost legată de niveluri mai scăzute de zinc și că ar fi necesar să aduceți în dieta voastră surse de alimente bogate în acest mineral.

Nu au fost raportate interacțiuni medicamentoase cu glutathion.

Factori care pot epuiza nivelurile de glutathion:

Pe lângă îmbătrânirea naturală, cauzele de mediu includ:

– Expunerea cronică la toxine chimice

– Expunerea la cadmiu

– Consumul de alcool

– Fumatul

– Poluarea

– Dieta deficitară

– Stresul

– Anumite medicamente (Tylenol)

– Expunerea la radiații UV.

Boli asociate cu scăderea nivelului de glutathion redus (GSH)

Un nivel redus al glutathionului a fost legat de apariția unor:

– Tulburări neurodegenerative (boala Alzheimer, Parkinson și Huntington, scleroza laterală amiotrofică, ataxia lui Friedreich)

– Boli pulmonare (BPOC, astm și sindrom de detresă respiratorie acută)

– Apariția unor complicații sau a decesului la pacienții cu COVID-19

– Boli imune (HIV, boli autoimune)

– Boli cardiovasculare (hipertensiune, infarct miocardic, oxidarea colesterolului)

– Boli cronice legate de vârstă (cataractă, degenerescență maculară, tulburări de auz și glaucom)

– Boli de ficat

– Fibroză chistică

– Procesul de îmbătrânire în sine.

Fiind implicat într-o multitudine de procese celulare, inclusiv proliferarea, diferențierea și moartea celulelor, glutathionul are un rol central în funcționarea optimă a întregului organism. Putem obține glutation din afara corpului din surse alimentare sau suplimente, dar absorbția depinde de forma suplimentului și de modul în care corpul nostru reacționează la ingerarea suplimentelor. Cel mai simplu, activează producția de glutathion în mod natural, de către corpul tău, prin folosirea plasturilor fototerapeutici Y-Age Glutathione.

Când nivelurile sunt adecvate sau ridicate, atunci se întâmplă magia. Nu numai că eroul nostru va intra în acțiunea de protecție, dar te vei bucura o energie incredibilă, o piele strălucitoare, o detoxifiere sănătoasă, o funcție puternică a inimii și a creierului, dar și o viață mai lungă!

Citește și celalte articole despre glutathion:

Articolul Metode de creștere a glutathionului intracelular este al patrulea articol din seria de patru articole despre rolul și beneficiile glutathionului. Linkurile către cele patru articole sunt:

  1. Glutathionul – Eroul corpului în lupta cu radicalii liberi. Sănătate și tinerețe la orice vârstă.
  2. 9 Direcții principale de acțiune a glutathionului

  3. Alte direcții de acțiune a glutathionului

  4. Metode de creștere a glutathionului intracelular

Modul de folosire și lipire al plasturilor glutathion este descris aici: Plasturii fototerapeutici Y-Age Glutathione.

 

Autor articol:

Roxana C., Consilier în nutriție la Nutriție cu Roxi, 0723522345. Citește și alte articole scrise de Roxana C. aici.

Comandă plasturi fototerapeutici LifeWave:

Pentru promoții și discounturi din sistemul LifeWave accesează linkul https://lifewave.com/nutritiecuroxi pentru a beneficia direct de oportunitățile oferite. Este necesară cunoașterea limbii engleze la nivel mediu.

Portalul oferă mai multe modalități de achiziționare a produselor. Pentru a identifica cea mai potrivită modalitate de cumpărare, te rog să ne contactezi telefonic la numărul 0723522345. Oferim 20 de minute de consultanță gratuit, la telefon/ whatsapp/ telegram și te putem ajuta și în cazul în care ai nevoie de plasturi urgent.

Lifewave Distribuitor Independent Mai bine acum.ro

Informațiile furnizate pe această pagină ca distribuitor independent LifeWave nu sunt oferite ca sfaturi medicale și nu trebuie considerate sfaturi medicale. Nimic din conținutul acestui website nu este destinat utilizării pentru diagnostic sau tratării medicale și nu trebuie să înlocuiască o colaborare individuală cu un specialist. Solicită întotdeauna sfatul unui medic sau al unui alt profesionist calificat în domeniul sănătății cu privire la orice afecțiune sau tratament care ține de sănătatea ta fizică și mentală.
Pentru urgențe, detalii și informații te rog să ne contactezi la numărul 0723522345.

În articolele de pe MaiBineAcum.ro găsești linkurile de înscriere în platforma LifeWave sau urmează linkul de înscriere trimis de distribuitorul LifeWave care ți-a pus această pagină la dispoziție.

Suntem o echipă de entuziaști. Împreună construim această platformă MaiBineAcum.ro cu informații, timp, atenție și bucurie încât să aducem această metodă a fototerapiei la îndemâna tuturor. Făcând achiziția pe unul dintre linkurile indicate de site-ul nostru ne susții să ne continuăm activitatea și să publicăm în continuare conținut original și de valoare care să ne îmbogățească viața tuturor. Tot în articole găsești și numerele noastre de telefon în cazul în care dorești să ne auzim la telefon/ pe Whatsapp/ Telegram. Mulțumim că ești alături de noi!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articoul anterior
direcții de acțiune a glutathionului - plasturii fototerapeutici LifeWave Glutation

Alte direcții de acțiune a glutathionului

Articolul următor
Ce este sarcopenia și cum o poți preveni? De ce este important și esențial să faci mișcare zilnic?

Te miști mai greu și nu faci mișcare de ceva timp? Verifică dacă suferi de sarcopenie și descoperă modalitățile de ameliorare.

Articole cu subiect similar
Total
0
Share