Te-ai gândit vreodată cum ar fi să nu poți respira? Oxigenul este vital pentru fiecare celulă, însă, pe lângă latura sa benefică, poate avea și un rol negativ. Dacă am compara oxigenul cu cel mai bun colaborator al tău? Știi că face cea mai bună treabă pentru tine. La un moment dat, însă, totul se năruie. Nu numai că nu mai e aliatul tău, dar îți declară război pentru a-ți prelua resursele. Cu cât spune la mai multe persoane despre bogățiile tale, cu atât își atrage aliați noi. Toți acești adversari sunt radicalii liberi.
Radicalii liberi sunt forme foarte reactive de oxigen cărora le lipsește un electron. Când intră în contact cu molecule normale, încearcă să fure un electron, dăunând celulei sănătoase și ADN-ului acesteia, ducând în final la apariţia cancerului, a bolilor de inimă, a bolii Alzheimer sau Parkinson, diabetului, cataractei, artritei şi a altor boli asociate cu înaintarea în vârstă.
În apărarea organismului împotriva atacului radicalilor liberi intervine sistemul de apărare al antioxidanţilor, un grup de compuşi a căror unică sarcină este să dezarmeze radicalii liberi înainte de a putea ataca ţesutul vizat. Antioxidanţii sunt “agenții de la pază” ai organismului împotriva radicalilor liberi. Ei sunt chemaţi ori de câte ori este nevoie pentru a “înăbuşi” radicalii liberi, astfel încât puterea lor distructivă să nu se poată extinde şi asupra altor celule.
Există sute de antioxidanţi care apar natural. Unii dintre ei sunt produşi de organism, alţii trebuie obţinuţi din hrană şi suplimente.
Practic, în corp, când un antioxidant întâlneşte un radical liber, îi donează electroni. Antioxidantul însuşi devine un radical liber slab, care însă nu are puterea distructivă a unui radical liber scăpat de sub control.
În organism, există o interacţiune dinamică între cinci antioxidanţi cheie: vitaminele C şi E, Coenzima Q10, acidul lipoic şi glutathionul. Aceştia sunt antioxidanţi care colaborează pentru a susţine şi întări întregul sistem. Când sunt combinaţi, îşi sporesc mult activitatea unul altuia, putându-se “recicla” sau regenera după ce au slăbit un radical liber. Pe măsură ce un antioxidant îl salvează pe celălalt, ciclul continuă, astfel încât organismul păstrează un echilibru corect al antioxidanţilor.
Deşi acești antioxidanţi lucrează sinergetic, fiecare are o nișă unică în celulă, în care îşi exercită acţiunea protectoare. De exemplu, membrana celulei este alcătuită în principal din grăsimi sau lipide, iar celula este plină cu apă. Vitamina E solubilă în grăsime şi Coenzima Q10 protejează porţiunea grasă a membranei celulei de atacul radicalilor liberi, însă nu pot folosi nicio armă pentru a proteja zonele apoase ale celulei sau sângele, care este format în principal din apă. Aceste zone sunt accesibile doar antioxidanţilor solubili în apă, cum ar fi vitamina C şi glutathionul.
Eroul antioxidant - Glutathionul
Nu ar fi fantastic dacă ar exista un antioxidant care să ne protejeze de toți atacatorii, un erou salvator? Din fericire, acesta chiar există. Este o moleculă naturală, indispensabilă corpului și care se găsește în toate celulele, glutathionul. Practic, nu există niciun organism pe pământ care să nu aibă glutathion în celulele sale. Și asta pentru un motiv foarte întemeiat: este una dintre cele mai protectoare molecule din corpul uman.
El este principalul antioxidant al celulei, care se găseşte în citoplasmă (porţiunea apoasă a celulei). Numărul moleculelor de glutathion este de câteva milioane de ori mai mare decât cele de vitamina E într-o celulă. Celulele noastre conțin la fel de mult glutation ca glucoză, potasiu și colesterol. Având în vedere că nu putem supraviețui fără aceste substanțe, faptul că avem atât de mult glutation în preajmă ne spune că este la fel de important. Există cantităţi semnificative de glutathion în ficat, acolo unde sunt detoxifiate medicamentele, elementele poluante, alcoolul şi alte substanţe străine. Glutathionul este atât de prețios încât, pentru a fi siguri că avem destui antioxidanţi la îndemână, natura a creat în organism un sistem de rezervă. Nu numai că celulele produc constant glutathion, dar el este şi “ascuns” în proteine. Această rezervă de glutathion va fi folosită în condiţii de stres oxidativ, cauzat de radicalii liberi.
Rolul glutathionului:
Glutathionul a fost descoperit cu peste o sută de ani în urmă, însă doar de câteva decenii au început oamenii de ştiinţă să înţeleagă rolul crucial pe care îl are acesta în sănătate, fiind poreclit „antioxidantul dominant al naturii”.
Glutathionul este produs în celule din trei aminoacizi – cisteină, acid glutamic şi glicină – cu toţii putând fi derivaţi din hrană. Când ajungem la vârsta de 40 de ani, producerea de glutathion începe să scadă, aceasta putând ajunge la aproape 20% la vârsta de şaizeci de ani. La orice vârstă, moartea prematură şi îmbolnăvirea a fost legată și de nivelul scăzut de glutathion.
Compoziție și forme – câteva infomații științifice importante:
Glutathionul este un antioxidant tiol, adică el conţine un grup de sulfuri.
Glutathionul este prezent în organism sub două forme: forma sa redusă, care este un puternic antioxidant (eroul nostru – GSH) şi forma sa oxidată (unul dintre atacatori – GSSG). Pe măsură ce eroul GSH dezarmează radicalii liberi, acesta devine oxidat și inactiv, transformându-se astfel în GSSG. Ca în toate bătăliile epopeice, GSSG inactiv își recapătă puterile și se reactivează în forma sa GSH datorită enzimei glutation-reductaza, care înarmat cu tot ce-i trebuie, va continua lupta. Într-un organism sănătos, peste 90% din glutathion se va găsi în forma sa antioxidantă.
În general, substanțele oxidate din organism nu ne mai sunt utile. Oricum, în timpul bolii sau din cauza stresului, nivelul glutathionului va scădea, fiind un semn de stres oxidativ. În aceste condiții, organismul răspunde imediat prin producerea unor enzime care sunt esenţiale pentru producerea de glutathion.
Fiind implicat într-o multitudine de procese celulare, inclusiv proliferarea, diferențierea și moartea celulelor, glutathionul are un rol central în funcționarea optimă a întregului organism. Putem obține glutation din afara corpului prin suplimente alimentare, dar absorbția depinde de forma suplimentului și de modul în care corpul nostru reacționază la ingerarea suplimentelor. Cel mai simplu, activează producția de glutathion în mod natural, de către corpul tău, prin folosirea plasturilor fototerapeutici Y-Age Glutathione, care conține 30 de plasturi, suficienți pentru o cură de 40 de zile, având în vedere că plasturii se folosesc câte 5 zile consecutive, cu două zile pauză.
Când nivelurile sunt adecvate sau ridicate, atunci se întâmplă magia. Nu numai că eroul nostru va intra în acțiunea de protecție, dar te vei bucura o energie incredibilă, o piele strălucitoare, o detoxifiere sănătoasă, o funcție puternică a inimii și a creierului, dar și o viață mai lungă!
Citește și celalte articole despre glutathion:
Articolul Glutathionul – Eroul corpului în lupta cu radicalii liberi. Sănătate și tinerețe la orice vârstă. face parte dintr-o serie de patru articole despre rolul și beneficiile glutathionului. Linkurile către cele patru articole sunt:
Modul de folosire și lipire al plasturilor glutathion este descris aici: Plasturii fototerapeutici Y-Age Glutathione.
Autor articol:
Roxana C., Consilier în nutriție la Nutriție cu Roxi, 0723522345. Citește și alte articole scrise de Roxana C. aici.
Comandă plasturi fototerapeutici LifeWave:
Pentru promoții și discounturi din sistemul LifeWave accesează linkul https://lifewave.com/nutritiecuroxi pentru a beneficia direct de oportunitățile oferite. Este necesară cunoașterea limbii engleze la nivel mediu.
Portalul oferă mai multe modalități de achiziționare a produselor. Pentru a identifica cea mai potrivită modalitate de cumpărare, te rog să ne contactezi telefonic la numărul 0723522345. Oferim 20 de minute de consultanță gratuit, la telefon/ whatsapp/ telegram și te putem ajuta și în cazul în care ai nevoie de plasturi urgent.
În articolele de pe MaiBineAcum.ro găsești linkurile de înscriere în platforma LifeWave sau urmează linkul de înscriere trimis de distribuitorul LifeWave care ți-a pus această pagină la dispoziție.
Suntem o echipă de entuziaști. Împreună construim această platformă MaiBineAcum.ro cu informații, timp, atenție și bucurie încât să aducem această metodă a fototerapiei la îndemâna tuturor. Atunci când faci achiziția pe unul dintre linkurile indicate de site-ul nostru ne susții să ne continuăm activitatea și să publicăm conținut original și de valoare care să ne îmbogățească viața tuturor. Tot în articole găsești și numerele noastre de telefon în cazul în care dorești să ne auzim la telefon/ pe Whatsapp/ Telegram. Mulțumim că ești alături de noi!
Informațiile furnizate pe această pagină ca distribuitor independent LifeWave nu sunt oferite ca sfaturi medicale și nu trebuie considerate sfaturi medicale. Nimic din conținutul acestui website nu este destinat utilizării pentru diagnostic sau tratării medicale și nu trebuie să înlocuiască o colaborare individuală cu un specialist. Solicită întotdeauna sfatul unui medic sau al unui alt profesionist calificat în domeniul sănătății cu privire la orice afecțiune sau tratament care ține de sănătatea ta fizică și mentală.
Pentru urgențe, detalii și informații te rog să ne contactezi la numărul 0723522345.